Brabant in de Ban van Buiten

Natuurmuseum Brabant Brabant in de Ban van Buiten
Brabant in de Ban van Buiten is één van de permanente tentoonstellingen van Natuurmuseum Brabant. De tentoonstelling is het resultaat van een uniek samenwerkingsproject tussen Natuurmuseum Brabant, het Brabants Landschap en het Belgische Kempens Landschap.

In de sfeervolle zaal is de schoonheid en diversiteit van het Brabantse landschap en de bewoners te zien. Bezoekers krijgen een bijzondere kijk op de flora en fauna van de provincie. Ook nodigt de tentoonstelling uit om op pad te gaan naar de vele mooie en interessante plekken die de provincies Noord-Brabant en Antwerpen te bieden hebben.

Het Brabantse landschap is uitzonderlijk door zijn grote diversiteit aan landschapstypen, flora en fauna. Deze diversiteit leent zich uitstekend voor een zes mooie vitrines met de zes landschapstypen die deze provincie zo bijzonder maken.

Vitrines
Grote vitrines met poten van echte boomstammen zijn het toneel voor de ontstaansgeschiedenis van het Brabantse landschap maar ook voor de verschillende landschapstypen met de huidige bewoners. Bewonder de vele fossielen en kijk recht in de ogen van een ganzenfamilie of van een bever. Maar ontdek ook de ontelbare plantensoorten die Brabant rijk is.

Contactpersoon:

Natuurmuseum Brabant
013-5353935
info@natuurmuseumbrabant.nl

 

Locatie:

Spoorlaan 434
5038 CH Tilburg

 

Reservering aanvragen

 

share: Tip een vriend

Richtprijs: Toegangsprijzen (zie website) tussen € 8,- en € 11,-
Deelnemers: Vanaf 1 deelnemer

Di t/m Zo van 10 tot 17 uur. Tijdens schoolvakanties ook op maandag geopend. Gesloten op: Maandagen, Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.
Te bezoeken/boeken: Dinsdag t/m zondag
Periode: Het hele jaar door

Toegankelijkheidsinformatie

Reacties op Brabant in de Ban van Buiten

 

Er zijn nog geen reacties. Voeg als eerste een reactie toe voor Brabant in de Ban van Buiten.