Natuurgebied Oude Leemput

IVN Etten-Leur e.o. Natuurgebied Oude Leemput
Van oorsprong was dit gebied een leemput voor de steenfabriek aan de Roosendaalseweg. Later is de put gedempt en ingeplant door de gemeente Etten-Leur als bufferzone tussen industrieterrein en woonwijk.

In de jaren tachtig is IVN Etten-Leur, destijds Etten-Leurse natuurvereniging, op verzoek van de gemeente met 7 personen gaan werken aan dit prachtige natuurparkje. De vrijwilligers zijn begonnen met het graven van een poel en met het aanleggen van enkele paden. Tevens werden er houtschelven gemaakt van gesnoeid hout.

Het gebied ligt langs de Heistraat en Duinkerkelaan te Etten-Leur. Halverwege de Heistraat is een ingang tot het gebied. Ook is er een ingang aan de noordzijde van het bosje. Er is geen parkeerplaats. Het eenvoudigst is om de auto te parkeren aan de Heistraat.

Voorkomende planten, bomen en struiken zijn o.a. Wederik, kattestaart, Dovenetel, Riet, Kaasjeskruid, Zeepkruid, Marjolein, Morgenster, Lelietje-van-dalen, Judaspenning, Schaafstro, Gewone agrimonie, Adderwortel, Gewone brunel, Blauwe knoop, Wilgenroosje, Meidoorn, Vlier, Gaspeldoorn, Boerenjasmijn, Krenteboom, Hazelaar, Gagel, Eik, Berk, Wilg, Acacia, Lijsterbes, Hulst, Vuilboom, Tamme en Wilde kastanje.

Ook heb je een goede kans om de volgende vogels tegen te komen: Keep, Groenling, Putter, Sijs, Vink, Houtduif, Koolmees, Staartmees,Pimpelmees, Zanglijster, Merel, Winterkoning, Roodborst, Sperwer, Boomklever, Boomkruiper,Grote bonte specht, Kauw, Ekster, Gaai, Waterhoen, Wilde eend. In het voorjaar heb je bovendien kans op: Fitis, Tjiftjaf, Zwartkop.

Contactpersoon:

Secretaris IVN
secretaris@ivn-etten-leur.nl

 

Locatie:

Lange Brugstraat 61
4871 CM Etten-Leur

 

Reservering aanvragen

 

share: Tip een vriend

Deelnemers: Vanaf 1 deelnemer

Te bezoeken/boeken: Iedere dag
Periode: Het hele jaar door