Openluchtmuseum

Van Gogh Village Nuenen Openluchtmuseum
Van Gogh Village Nuenen Openluchtmuseum
Van Gogh Village Nuenen Openluchtmuseum
Uniek is dat Nuenen en omgeving gezien kan worden als een Openluchtmuseum met veel herinneringen aan Van Gogh. Het Openluchtmuseum bestaat uit maar liefst 21 plekken die een directe relatie hebben met het tweejarig verblijf van Vincent in Nuenen.

Van deze 21 objecten zijn er 14 één of meerdere keren door Vincent geschilderd of getekend. De overige 7 plekken zijn niet geschilderd, maar waren veelal de huizen waar veel van zijn 'modellen' woonden.

Bij 17 van deze plekken zijn de Van Gogh Village informatiezuilen geplaatst. Deze zuilen zijn zo geplaatst dat u als het ware door het schilderij van Vincent het nog steeds aanwezige object ziet. U staat op de plek waar Vincent destijds stond om de schetsen van het schilderij te maken. Een aantal van deze zuilen zijn uitgerust met audio. Door op een knop te drukken, hoort u een verhaal gesproken door 'Vincent.'

Enkele landschappen in de directe omgeving ademen nog steeds de sfeer uit van toen. U kunt het openluchtmuseum op een aantal manieren bezoeken. Informeer bij het Vincentre maar eens naar de mogelijkheden.

Locatie:

Berg 29
5671 CA Nuenen

 

Reservering aanvragen

 

share: Tip een vriend

Te bezoeken/boeken: Iedere dag
Periode: Het hele jaar door

Toegankelijkheidsinformatie