OO - zone

Natuurmuseum Brabant OO - zone
Natuurmuseum Brabant OO - zone
Natuurmuseum Brabant OO - zone
Natuurmuseum Brabant OO - zone
Natuurmuseum Brabant OO - zone
In de OO - zone kunt u als bezoeker op een interactieve ontdekkingstocht door de natuur. En door de wereld die (natuur-) museum heet. U krijgt op een informatieve en artistieke wijze te zien wat de taken van een museum zijn (educatie, communicatie, verzamelen, bewaren en onderzoeken). Het mooiste is dat u ook kunt zien welke schatten er bewaard worden in de depots. De prachtige collecties planten, dieren, stenen en mineralen, fossielen en archeologisch en cultuurhistorische objecten bevinden zich meestal achter gesloten deuren. Door enorme vitrines te bouwen, die lijken op de stellingen in het depot, krijgt u in de OO – zone het echte “depotgevoel”. En u ziet meteen welke prachtige collectie we hebben!

Onderzoek
Maar het allerbelangrijkste in de OO - zone is toch dat u onderzoek kunt doen aan een echt object. Deze objecten worden dan uit de speciale vitrinekasten gehaald.
Op de werkplekken is er voor iedere doelgroep iets interessants te ontdekken. U kunt kleine onderzoekjes doen aan de objecten die op de werkplekken staan, maar dieper in de materie duiken kan natuurlijk ook. Dan kunt u een educatief programma op maat kiezen. Kinderen uit het basis- en voortgezet onderwijs kunnen in de OO- zone volop zelf aan de slag. De basisschoolleerlingen kunnen braakballen uitpluizen en door een microscoop heel kleine beestjes van dichtbij bekijken. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs mogen zelf fossielen uit mergel peuteren of in opdracht van een (digitale) juwelier of muzikant onderzoek doen. Maar ook gezinnen met kinderen of natuuronderzoekers komen ruimschoots aan hun trekken.

Interactief
Met behulp van video- en computerschermpjes kan er een heleboel informatie vergaard worden. Bent u op zoek naar bijzondere onderwerpen of begeleiding bij uw onderzoek? Kom u laten inspireren of adviseren door de werkplaatsassistenten.

De OO - ZONE is een groeibriljant: dat wil zeggen dat we er telkens nieuwe modules, onderzoekjes en/of personages aan toevoegen. Vaak terugkomen loont dus!

Meer informatie en tickets op www.natuurmuseumbrabant.nl

Contactpersoon:

Natuurmuseum Brabant
013-5353935
info@natuurmuseumbrabant.nl

 

Locatie:

Spoorlaan 434
5038 CH Tilburg

 

Contact aanbieder

 

share: Tip een vriend

Di t/m Zo van 10 tot 17 uur. Tijdens schoolvakanties ook op maandag geopend. Gesloten op: Maandagen, Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.
Te bezoeken/boeken: Dinsdag t/m zondag
Periode: Het hele jaar door

Overige activiteiteiten van Natuurmuseum Brabant:

In BOS (Beleef Ontdek Samen) ontdek je de seizoenen met opdrachten, een projectievloer en seizoensdieren!
Natuurmuseum Brabant
Tilburg

Reviews op OO - zone

 

Er zijn nog geen beoordelingen. Voeg als eerste een review toe voor OO - zone.


Bol AlgemeenBol Algemeen


Heerlijk online en veilig shoppen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!



Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com