De Brabantse Kempen


De Brabantse Kempen omvat de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-de Mierden. Het gebied telt veel plaatsen en buitengebieden, waaronder Aalst, Baarle-Nassau, Baarschot, Bergeijk, Best, Biest-Houtakker, Bladel, Borkel en Schaft, Budel, Casteren, Dalem, Diessen, Dommelen, Duizel, Eersel, Eindhoven, Esbeek, Gastel, Geldrop, Gerwen, Goirle, Haghorst, Hapert, Heeze, Hilvarenbeek, Hooge en Lage Mierde, Hoogeloon, Hulsel, Knegsel, Leende, Luyksgestel, Maarheeze, Meerveldhoven, Oost- West- en Middelbeers, Moergestel, Netersel, Nuenen, Oerle, Oirschot, Oisterwijk, Reusel, Riethoven, Soerendonk, Spoordonk, Steensel, Sterksel, Valkenswaard, Veldhoven, Vessem, Waalre, Walik, Weebosch, Westerhoven, Wintelre en Zeelst.

De naam van de streek is een vervorming van het woord Campinia of Campina, wat in het Latijn 'open vlakte' betekent. De Brabantse Kempen kent een rijke historie.


De Kempen is in algemene zin een aantrekkelijk toeristisch recreatief gebied. Voor zowel actieve als passieve recreatie zijn er veel voorzieningen beschikbaar. Veel campings, B&B's en veel activiteiten voor groepen in de sfeer van feesten en partijen.


De dorpen in dit gebied ademen ieder hun eigen specifieke sfeer. Alle dorpen hebben een aantrekkelijk winkelaanbod, restaurants, cafe's, enz. En... het is er allemaal! Het gebied is bij uitstek ook geschikt om al fietsend en wandelend te verkennen met veel vrijliggende fietspaden door de bossen en veel verharde landwegen tussen de dorpen.


Het-UITstapje.nl bundelt originele groepsuitstapjes op toeristisch, educatief, actief, creatief en cultureel gebied in de Brabantse Kempen. Ook staan hier verblijfsaccommodaties en interessante horecagelegenheden vermeld. De activiteiten en accommodaties verzameld op deze website worden aangeboden door kleinschalige ondernemers, organisaties en particulieren.


Op Het-UITstapje.nl staan leuke uitstapjes voor een dagje uit met een groep in de Brabantse Kempen. Op zoek naar een groepsactiviteit voor een dagje uit met vrienden, collega's, familie of met kinderen? Op Het-UITstapje.nl staat een keur aan originele uitstapjes en groepsactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan workshops en clinics schilderen, fotograferen, sieraden maken of mozaïeken. Ook in de buitenlucht of in de keuken valt er genoeg te creëren!


Organiseert u een vrijgezellenfeest, werkuitstapje, teambuildingactiviteit, kinderfeestje of familiedag? Kijk dan in ons aanbod van uitstapjes en ontdek dat er ook voor uw dagje uit een passende groepsactiviteit is.


Klik en vind jullie uitstapje op de kaart in de Brabantse regio De Kempen


Helemaal THUIS in gastvrij Brabant én Limburg!
Je vindt het allemaal op... Het-UITstapje.nl!

 


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Heerlijk online en veilig shoppen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com