Historische collectie

Vughts Museum Historische collectie
Vughts Museum Historische collectie
Vughts Museum Historische collectie
Vughts Museum Historische collectie
Vughts Museum Historische collectie
De collectie is zo´n 3000 objecten groot en divers en kent vele thema’s. Veel objecten kunnen helaas niet worden geëxposeerd vanwege ruimtegebrek en zijn opgeslagen in diverse depots. Een aantal thema’s zijn Kamp Vught, verenigingen o.a. gildes, beeldende kunst en oude ambachten.

De collectie bestaat uit meerdere deelcollecties. Hieronder kunt u zien welke:

Vught in de Tweede Wereldoorlog.
De deelcollectie bestaat uit voorwerpen, foto´s, documenten en tekeningen die gerelateerd zijn aan het leven in Kamp Vught gedurende de periode 1943-1944 en in het dorp Vught. Tot de collectie behoort tevens een grote maquette van het kamp.

Ambachten.
Het museum toont gereedschappen en voorwerpen van diverse ambachten.

Verenigingen.
Het museum bezit voorwerpen van diverse verenigingen uit Vught.

Gemeente Vught.
De deelcollectie bestaat uit voorwerpen van de politie en brandweer van Vught. Daarnaast heeft het museum ook een portrettengalerij van foto´s van de burgemeesters van Vught. Het oudste voorwerp is een loden gemeentezegel uit 1408.

Scholen.
Het museum heeft een grote collectie schoolplaten, leesplankjes, letterdoosjes en telramen. De grote collectie klassenfoto´s met schoolkinderen van diverse scholen uit Vught behoort eveneens tot deze deelcollectie.

Speelgoed.
In de collectie is speelgoed te vinden van de 19e en 20e eeuw, zoals tinnen soldaatjes, kinderserviesgoed, toverlantaarns, poppen, poppenhuizen, hobbelpaard en speelgoedtreinen.

Kleding.
De deelcollectie bestaat uit kleding en kledingaccessoires.

Beeldende kunst.
Het museum kent een ruime collectie beeldende kunst. De collectie bestaat uit meerdere kunstvormen, maar omvat vooral zo'n 125 schilderijen.

Bidprenten.
De deelcollectie bestaat uit een verzameling bidprenten.

Huisraad.
Het museum heeft een kleine collectie gebruiksvoorwerpen die zijn geplaatst in een bijbehorend kastje. Tot deze deelcollectie behoort ook een kleine verzameling keukenuitrusting.

Overig.
Naast de genoemde deelcollecties heeft het museum ook voorwerpen die qua aantal een deelcollectie niet rechtvaardigen, zoals voorwerpen afkomstig van opgravingen.

Locatie:

Taalstraat 88a
5261 BH Vught

 

Reservering aanvragen

 

share: Tip een vriend

Richtprijs: Toegang is gratis
Deelnemers: Vanaf 1 deelnemer

Di t/m Zo van 14 tot 17 uur.
Te bezoeken/boeken: Dinsdag t/m zondag
Periode: Het hele jaar door

@VughtsMuseum

Feb 20, 9:42 Vughts Museum heeft geretweet
@depetrus.nl
@DePetrusVught
Op vrijdag 21 februari om 16.00 u. in DePetrus. De opening van de expositie 'Van Vruuger naor Vandaog" door burgeme… twitter.com/i/web/status/1…
Feb 7, 7:42 Vughts Museum heeft geretweet
Plaza Cultura
@PlazaCultura
Wat gaat het snel, alweer de 1 na laatste ICC-cursus. Vrijwilligers van @DePetrusVught gaven de geschiedenis met h… twitter.com/i/web/status/1…
Jan 19, 20:47
Vughts Museum
@VughtsMuseum
Expositie 'Reinier Pijnenburg, Kunstschilder - bon vivant' geopend #Vught #DePetrus #Noordbrabantsmuseumtwitter.com/i/web/status/1…
Jan 17, 12:06
Vughts Museum
@VughtsMuseum
Het VM presenteert een permanente expositie over de Vughtse en Cromvoirtse geschiedenis. Mogelijkheden voor actieve… twitter.com/i/web/status/1…
Jan 12, 15:56
Vughts Museum
@VughtsMuseum
Reinier Pijnenburg, schilder en bon-vivant. Veronica Dénis-Van Sleeuwen schreef een boek over Pijnenburg. Presentat… twitter.com/i/web/status/1…

Reacties op Historische collectie

 

Er zijn nog geen reacties. Voeg als eerste een reactie toe voor Historische collectie.