Philips Historische Producten

Philips Museum Eindhoven Philips Historische Producten
Philips Museum Eindhoven Philips Historische Producten
Philips Museum Eindhoven Philips Historische Producten
Philips Museum Eindhoven Philips Historische Producten
Philips Museum Eindhoven Philips Historische Producten
Philips & Co, de kiem van een wereldconcern.
Op 27 april 1891 koopt Gerard Philips aan de Vrijstraat in Eindhoven voor 12.150 gulden een leegstaand fabrieksgebouw. Spoedig hierna, op 15 mei 1891, wordt de firma 'PHILIPS & CO' opgericht, die van start gaat met de productie van kooldraadlampen.

Elektrisch licht, een openbaring.
In de tentoonstelling kunt u de ontwikkeling van het elektrisch licht volgen vanaf de eerste kooldraadlamp. Talrijke producten, prenten en posters illustreren de evolutie van de lamp, die decennialang het gezicht van Philips heeft bepaald.

Geluid, spectaculaire ontwikkeling.
De eerste systemen om geluid op te slaan en weer te geven ontstaan laat in de 19e eeuw. De collectie van het museum laat de evolutie zien van onder andere cilinder- en platenspeeldozen tot grammofoons en van kristalontvangers tot stereoradio's. Eén van de vele blikvangers in de expositie is het allereerste complete Philips ontvangtoestel, bestaande uit een afzonderlijk ontvanggedeelte, voeding en luidspreker. Overigens produceerde Philips aan het begin van het radiotijdperk alleen losse luidsprekers, radiolampen en dergelijke voor derden. Pas in 1927 werd een begin gemaakt met de productie van complete radiotoestellen.

Beeld, van zwart-wit naar kleur.
Vanaf eind jaren twintig was Philips actief op het gebied van 'mechanische' televisie op basis van de Nipkowschijf. Pas veel later deed de beeldbuis zijn intrede. Inmiddels kennen we TV's met plasma- en LCD-schermen. In de tentoonstelling ziet u historische televisietoestellen, maar ook aanverwante producten als videorecorders, professionele studiocamera's en een 'antieke' bioscoopprojector.

Philishave, een wereldsucces.
Het wereldberoemde Philishave scheerapparaat met roterendekop was een unieke vinding van Philips. In de tentoonstelling is de nagenoeg complete ontwikkeling van dit nog steeds populaire apparaat te zien vanaf de eerste 'eenkops', later 'de Staalbaard' genoemd.

Professionele producten.
Naast consumentenproducten heeft Philips een rijk scala aan professionele producten voor vele vakgebieden geproduceerd. In de presentatie ziet u hiervan vele voorbeelden, zoals één van de eerste elektronenmicroscopen, röntgenapparaten, een studiomengtafel en een kortegolfzender.

Nog veel meer.....
In de tentoonstelling vindt u nog tal van andere bezienswaardigheden, zoals een grote maquette van het provincieplaatsje Eindhoven anno 1890, de maquette van het Philips paviljoen op de wereldtentoonstelling in Brussel 1958, reclameposters, foto's, enzovoorts.

Locatie:

Emmasingel 31
5611 AZ Eindhoven

 

Contact aanbieder

 

share: Tip een vriend

Richtprijs: € 3.50 per persoon, € 6 per persoon inclusief rondleiding
Deelnemers: Vanaf 1 deelnemer

Van 10 tot 15 uur. Groepsbezoeken ook op andere dagen en tijden (alleen op afspraak).
Te bezoeken/boeken: Dagen van de week: Ma,Di,Wo
Periode: Het hele jaar door

Reviews op Philips Historische Producten

 

Er zijn nog geen beoordelingen. Voeg als eerste een review toe voor Philips Historische Producten.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Heerlijk online en veilig shoppen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!



Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com