Landgoed 's Heerenvijvers

Natuurgebied Landgoed \'s Heerenvijvers Landgoed 's Heerenvijvers
Natuurgebied Landgoed \'s Heerenvijvers Landgoed 's Heerenvijvers
Natuurgebied Landgoed \'s Heerenvijvers Landgoed 's Heerenvijvers
's Heerenvijvers is de naam van het vroegere buitenverblijf van O.M.E. Loupart, die in de jaren dertig van de 20e eeuw vice-president van Philips was. Deze vooroorlogse "captain of industry" kocht het stokoude landgoed eind jaren dertig en bouwde er een weekendhuis met personeeslverblijf, een koeienstal met bakhuis, een boerderij en een kapel. Het complex is nog altijd in bezit van de erven Loupart.

Het weekendhuis is gebouwd in traditionalistische stijl. Samen met de andere gebouwen toont het de nieuwe waardering voor de natuur en het platteland die zich tussen de twee wereldoorlogen voordeed bij vooral kunstenaars en welgestelden.
Opmerkelijk is de "folly" op het eiland in de vijver. Een folly (frans voor "zotheid"). is een decoratief "nepgebouw", waarmee puissant rijken vroeger hun landgoederen opleukten. Vaak ging het om een zogenaamde grot of een ruine. Dat laatste is hier ook het geval. De "middeleeuwse" torenruine stamt in feite uit 1965 en werd opgetrokken uit Eindhovense kasseien.…

Locatie:

Wintelresedijk 7
Oirschot

 

Reservering aanvragen

 

share: Tip een vriend

Vrij toegankelijk evt met natuurgids te bezoeken.
Te bezoeken/boeken: Iedere dag
Periode: Het hele jaar door

Over Natuurgebied Landgoed 's Heerenvijvers:

Natuurgebied Landgoed \'s Heerenvijvers

 

Natuurgebied Landgoed 's Heerenvijvers
Wintelresedijk 7
Oirschot

's Heerenvijvers is de naam van het vroegere buitenverblijf van O.M.E. Loupart, die in de jaren dertig van de 20e eeuw vice-president van Philips was.

 

Lees meer >

Reacties op Landgoed 's Heerenvijvers

 

Er zijn nog geen reacties. Voeg als eerste een reactie toe voor Landgoed 's Heerenvijvers.