Bijenteeltmuseum

Bijenmuseum EcoPoll Bijenteeltmuseum
Imkerij Ecopoll heeft op 3 juni 2013 een Bijenteeltmuseum geopend voor publiek. Het bijenteeltmuseum bestaat uit een aantal collecties van bijenteeltmusea die eerder gestopt zijn en waarvan de collecties waren opgeslagen. Door de overname van oude imker gereedschappen, oude honingpersen en waspersen en een grote hoeveelheid prachtige oude korven en bijenkasten konden we een prachtig museum samenstellen.

De collectie is voor het grootste deel inmiddels, daar waar nodig, behandeld tegen houtworm en gerepareerd. De collectie bestaat onder andere uit een oude boompers uit 1781 en diverse honingpersen en waspersen uit de periode van 1840 tot medio 1900.

Daarnaast beschikken we over vele oude imkergereedschappen zoals bijvoorbeeld oude korfmessen en gereedschappen om bijenkorven te vlechten. Uiteraard hebben we ook over een grote collectie honingpotten, pijpen en berokers, ontzegelmessen, oude imkerkappen, voederbakken en honingslingers. Een bijzonder onderdeel vormen de Perzische Vliegtegels die dateren van omstreeks 1600.

Het Bijenteelmuseum is ideaal om te bezichtigen in combinatie met een lezing of een workshop. Voor nadere informatie kunt u het beste even contact met ons opnemen. U kunt natuurlijk ook altijd bij ons binnenlopen tijdens de openingstijden. Het pand is makkelijk toegankelijk voor minder validen en rolstoelgebruikers.

Contactpersoon:

Thea Schuurmans
06-20431610
Info@ecopoll.nl

 

Locatie:

Leiweg 5c
5386 KR Geffen

 

Reservering aanvragen

 

share: Tip een vriend

Deelnemers: Vanaf 5 deelnemers

Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00. Of op afspraak.
Te bezoeken/boeken: Dagen van de week: Ma,Di,Wo,Do,Zo
Periode: Het hele jaar door

Reacties op Bijenteeltmuseum

 

Er zijn nog geen reacties. Voeg als eerste een reactie toe voor Bijenteeltmuseum.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Heerlijk online winkelen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com