Philips Erfgoed Fietstour Eindhoven

City Tours Eindhoven Philips Erfgoed Fietstour Eindhoven
City Tours Eindhoven Philips Erfgoed Fietstour Eindhoven
City Tours Eindhoven Philips Erfgoed Fietstour Eindhoven
City Tours Eindhoven Philips Erfgoed Fietstour Eindhoven
City Tours Eindhoven Philips Erfgoed Fietstour Eindhoven
Met de komst van Philips in 1891 verandert Eindhoven voorgoed en krijgt de stad een enorme economische en technologische impuls.

Gerard Philips start de eerste Philips fabriek met als doel de productie van gloeilampen. Als iets later zijn jongere broer Anton als vertegenwoordiger begint is het succes niet meer te stoppen. Philips is zeer snel de grootste werkgever van de stad en arbeiders uit andere regio’s en landen worden aangetrokken.

Philips bouwt in 1909 een nieuwe fabriek aan de Emmasingel en later ook de karakteristieke lichttoren. Vanaf dat moment gaat het razendsnel en bouwt Philips eigen scholen, woonwijken en heeft het eigen parken, sportverenigingen, culturele instellingen, winkels, laboratoria en natuurlijk een eigen voetbalclub. De stad heeft zich positief ontwikkeld na de grote Philips reorganisatie met de naam Centurion in 1991 en het vertrek van het hoofdkantoor naar Amsterdam. Juist door dit vertrek is de High Tech campus zo snel ontwikkeld en is o.a. ASML ontstaan.

Tijdens deze economische dip slaan de gemeente, het bedrijfsleven en de kennisinstellingen de handen ineen met als doel Eindhoven als technologiestad op de kaart te zetten. In 2004 krijgt de regio (waaronder Veldhoven en Helmond) de titel Brainport en in 2016 de naam Mainport Eindhoven door de bovengemiddelde economische groei.

Ontdek al fietsend het erfgoed van Philips
Fiets op eigen gelegenheid met behulp van de door ons ontwikkelde web app als je digitale gids langs al het Philips erfgoed. Je fietst zorgeloos van punt naar punt via een mooie route langs het vele Philips erfgoed in de stad. Per stop vertelt de web app in 8 verschillende talen over het verleden en heden. Je ervaart de geschiedenis en ziet met eigen ogen de verandering die heeft plaats gevonden en wat voor moois eruit is ontstaan.

Minder lezen
Wat ga je zien?
In het centrum zie je van buitenaf onder andere de voormalige villa van Anton Philips, de eerste gloeilampenfabriek, de Lichttoren, monumenten, Philips stadion en het mooie Philipsdorp. Op de voormalige fabrieksterreinen Strijp S, Strijp T en Strijp R zie je hoe groot Philips was en hoe Eindhoven het vertrek van het bedrijf heeft aangegrepen door deze terreinen opnieuw te ontwikkelen en in te richten. Natuurlijk mag het Evoluon niet ontbreken en rijd je door schitterende parken als het Philips de Jongh park met landgoed de Wielewaal, het voormalige landgoed van Frits Philips. Ook het oude luchthavengebouw is onderdeel van de tour. Hier vertrokken in 1934 de eerste binnenlandse vluchten en in het voormalige KLM restaurant is nu een horecagelegenheid (Echt Welschap) gevestigd waar foto’s hangen uit deze tijden. Naast de voormalige arbeiderswijk Philipsdorp ontbreken de getransformeerde wijken Woensel West en Drents dorp niet in deze tour. Als afsluiting fiets je door Victoriapark waar (vanaf +/- mei 2023) een beeld staat van Anton Philips van acht meter breed en zeven meter hoog. Het is een cadeau van Philips aan de stad ter gelegenheid van het 130 jarig bestaan van het concern.

Eet en drink onderweg waar en wanneer jij wilt in één van de vele Philips erfgoed locaties. Wij tippen je in de web app waar de verschillende locaties ‘verstopt’ zijn.

Afstand
Totaal: 24 kilometer

Starttijd
Wil je op één dag het Philips museum (kosten niet inclusief in de tour) bezoeken en de gehele tour fietsen?
Zorg dan dat je om 10:30 uur op het startpunt vertrekt. Je bent dan om 11:00 uur in het museum (stop 3) waar je ongeveer 90 minuten nodig hebt. Daarna vervolg je de tour en ben je op tijd terug op het eindpunt zodat je de eventuele huurfietsen op tijd kunt inleveren.

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Indien je niet het Philips museum gaat bezoeken op de tour dag dan adviseren wij je (in geval van fietshuur) om uiterlijk 13:00 uur te starten met de tour.
Indien je geen fiets hebt gehuurd voor één dag dan mag je ook de tour over meerdere dagen verdelen. Het wachtwoord is één week geldig.

Prijs
De prijs voor deze tour inclusief web app is € 25,00 totaal. Dit is geen prijs per persoon maar een totaalprijs.

Deze tour op maat met gids boeken?
Wij bieden deze tour ook aan inclusief een gids die je eigen gezelschap alles vertelt over het Philips verleden. Deze Philips expert laat je de speciale plekjes zien in de stad en vertelt net iets meer dan dat we individueel kunnen doen. Maak het helemaal compleet en onderbreek je tour met een hapje en drankje op één van de oude Philips locaties. Wij kennen de plekjes en maken graag een voorstel op maat. Groepen die je voorgingen waren erg enthousiast over dit onvergetelijke en leerzame uitje.
Totale duur inclusief hapjes en drankjes onderweg: 5 – 6 uur. Vraag ons om een vrijblijvende offerte op maat.

Contactpersoon:

Marcel, Simone en Pieter Greefhorst
040-2092170
info@citytourseindhoven.com

 

Locatie:

Oberto 14
5629 NG Eindhoven

 

Contact aanbieder

 

share: Tip een vriend

Richtprijs: € 25,-
Deelnemers: Vanaf 1 deelnemer

Te bezoeken/boeken: Iedere dag
Periode: Het hele jaar door
Philips Erfgoed Fietstour: https://citytourseindhoven.com/philips-ergoed-fietstour-eindhoven/

Reviews op Philips Erfgoed Fietstour Eindhoven

 

Er zijn nog geen beoordelingen. Voeg als eerste een review toe voor Philips Erfgoed Fietstour Eindhoven.


Bol AlgemeenBol Algemeen


Heerlijk online en veilig shoppen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com