Kinderboerderij

De Menmoerhoeve Kinderboerderij
De Menmoerhoeve Kinderboerderij
De Menmoerhoeve Kinderboerderij
Aan de straatzijde van de Menmoerhoeve bevindt zich onze kinderboerderij. Hier loopt verschillend kleinvee door elkaar. Deze dieren mogen gevoerd worden, natuurlijk niet te veel want dat is niet goed voor de dieren. In de eerste weide lopen de konijnen, diverse kippen, kalkoenen, geiten, duiven en eenden.

Aangrenzend aan de eertse weide is de schapenweide. Hier lopen heideschapen, één van de oudste rassen van Nederland. Deze schapen hebben nog hoorns en zijn bont gekleurd. Dit schaap is een sober schaap wat weinig eten en drinken nodig heeft. Daarom deze schapen liever niet voeren.

De Menmoerhoeve is begonnen als melkveebedrijf, koeien mogen daarom niet ontbreken. In de jongveestal staan de koeien in de koudere maanden op stal. De koeien worden niet meer gemolken. In de zomer lopen de koeien met kalfjes in de weide rond de Menmoerhoeve. Dit zijn Franse koeien, namelijk Blonde d` Aquitaine, deze worden gehouden voor het vlees. Op de Menmoerhoeve krijgen de koeien in het voorjaar een kalfje, deze mogen tot het einde van het jaar bij de moeder blijven.

Naast deze drie dierenplaatsen loopt er ook een echtpaar pauw op het erf. Deze hebben geen vaste rustplaats. In het zomerseizoen zitten ze vaak beschut in het bos maar komen eten zoeken op het erf.

Locatie:

Zundertseweg 66
4876 NL Etten-Leur

 

Reservering aanvragen

 

share: Tip een vriend

Deelnemers: Vanaf 2 deelnemers

Te bezoeken/boeken: Iedere dag
Periode: Het hele jaar door

Toegankelijkheidsinformatie