Natuur Educatie

De Menmoerhoeve Natuur Educatie
Op de Menmoerhoeve wordt veel aan natuureducatie gedaan.

Wij helpen de natuur te herstellen naar de oorspronkelijke staat. In samenwerking met Brabantslandschap hebben wij verschillende projecten ontwikkeld.

Om terug naar de basis te gaan is voor ons belangrijk. Het is belangrijk voor kinderen om te weten hoe verschillende groentes groeien en hoe verschillende bomen heten.

Op het terrein bevindt zich een wandelpad, als u dit volgt komt u voorbij mooie stukjes natuur.

Om u meer over dit alles te vertellen en te laten zien is het mogelijk om onder begeleiding een rondleiding van circa 1,5 uur te volgen

* Vergeten Groentetuin
Hier vindt u veel verschillende soorten groentes. Deze worden door ons zelf gekweekt en later weer verwerkt. We hebben onze eigen afnemers voor de groentes, zij zijn niet te koop. Dat wil echter niet zeggen dat u hier niet van kunt genieten. Weet u bijvoorbeeld hoe de pastinaak of de schorseneer groeit? U komt er bij ons achter. Door de vele bordjes bij de planten ziet u precies hoe alles groeit.

* Vlindertuin
In onze vlindertuin bevinden zich veel inheemse planten. Deze planten zijn voor veel verschillende vlinders de waardplanten. Dit wil zeggen dat de vlinder graag op deze plant zit. Ook verzorgt deze plant eten voor de vlinder. Voor het koolwitje is dit bijvoorbeeld de kool.

* Paddenpoelen
Op het terrein bevinden zich twee poelen. Een paddenpoel is een kleine waterplas van minimaal één meter diep waar kikkers, padden en salamanders kunnen wonen en zich kunnen voortplanten. Een deel van de groene en bruine kikkers overwintert in de modder van de paddenpoel. Vroeger werden paddenpoelen aangelegd als drinkplaats voor het vee. Bij ons kunt u rond de paddenpoel lopen en de kikkers horen kwaken. Op de bankjes kunt u genieten van de rust.

* Knotwilgen
Op ons bedrijf staan verschillende knotwilgen. De knotwilg behoort van oudsher tot het Nederlands landschap. Zij zorgt voor beschutting bij wind en regen.

* Bloemenranden:
Deze zijn nodig om het voortbestaan van akkervogels en weidevogels te waarborgen. Zij hebben voedsel, nestgelegenheid en beschutting nodig. Door de intensieve landbouw in Nederland komt dit in gevaar. Daarom heeft Brabants Landschap projecten opgezet in samenwerking met de boeren om de natuur te behouden. Op de Menmoerhoeve ligt er rond de akker en het weiland een bloemenmengsel.

Locatie:

Zundertseweg 66
4876 NL Etten-Leur

 

Contact aanbieder

 

share: Tip een vriend

Deelnemers: Vanaf 2 deelnemers

Tijd: 1,5 uur
Te bezoeken/boeken: Iedere dag
Periode: Het hele jaar door

Toegankelijkheidsinformatie

Reviews op Natuur Educatie

 

Er zijn nog geen beoordelingen. Voeg als eerste een review toe voor Natuur Educatie.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Heerlijk online en veilig shoppen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!



Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com