Museumbezoek

Boerenbondsmuseum Gemert Museumbezoek
Boerenbondsmuseum Gemert Museumbezoek
Boerenbondsmuseum Gemert Museumbezoek
In het boerderijgedeelte van het Boerenbondsmuseum zet u een stap terug in de tijden waant u zich in een boerderij anno 1900. Deze boerderij is een typerend voor het Noord-Brabantse boerenbedrijf dat op zandgrond gevestigd was.
Het boerderijgedeelte met have en goed, waar ondermeer koeien, schapen, paarden, eenden, geiten en kippen werden gehouden, functioneert nu nog steeds zoals een boerenbedrijf in vroegere tijden. U maakt kennis met de authentieke inrichting en aankleding van onder meer de geut, de kelder, den herd en de goeikamer.

Aan het dorpsplein zijn diverse gebouwen gerealiseerd die u meenemen terug in de tijd. Zo zijn daar gevestigd: een klompenmakerij, een smederij, het café met dorpswinkel, een wevershuisje en een dorpspomp. Er is verder nog een beugelbaan, een hoefstal, mandenvlechterij, diverse schuren en een hoogstamboomgaard.

Het erf en de achterliggende landerijen zijn ingericht zoals rond 1900 gebruikelijk was. Een moestuin, een bloemen- en kruidentuin, boomgaard en een beukenhaag ontbreken dan ook niet.

Locatie:

Pandelaar 106
5421 NJ Gemert

 

Reservering aanvragen

 

share: Tip een vriend

Richtprijs: € 4 t/m 3 jaar gratis toegang, 4 t/m 12 jaar: EUR 2,00, vanaf 12 jaar: EUR 4,00
Deelnemers: Vanaf 1 deelnemer

Te bezoeken/boeken: Dagen van de week: Di,Wo,Do,Vr,Zo
Periode: Het hele jaar door

Overige activiteiteiten van Boerenbondsmuseum Gemert:

Voor groepen vanaf 10 personen bieden wij een bijzonder Dagje Gemert.
Boerenbondsmuseum Gemert
Gemert-Bakel

Toegankelijkheidsinformatie