Natuurcollectie

Museum Klok en Peel Natuurcollectie
De Natuurhistorische Collectie de Peel wordt verdeeld in vijf afdelingen; Fossielen, insecten, vogels en zoogdieren en reptielen. Hierbij wordt de Peel als uitgangspunt gebruikt. Dat betekent dat het grootste deel van de collectie hier gevonden is en dus uit deze streek afkomstig is.

Naast de collectie van klokken en bellen toont het museum alles wat leefde en leeft in het nabij gelegen natuurreservaat De Groote Peel. De afdeling paleontologie herbergt o.a. een compleet mammoetskelet, twee walvisskeletten uit het Mioceen en vele fossiele vondsten. Verder is er een afdeling amfibieën, reptielen en vissen en een insectarium. In de vogelafdeling ziet en hoort u veel vogels die in de Peel voorkwamen, en nog steeds voorkomen. Op de afdeling zoogdieren kunt u oog in oog staan met een vossenkolonie in een fraaie vloervitrine. Er worden diverse films vertoond over het dierenleven in de Peel.

In de schitterende thematuin komt u ogen te kort om de honderden plantensoorten, de boeiende insectenmuur en vleermuizengrot, paddenpoel en Kruidenschob te bewonderen. In het seizoen worden in de Kruidenschob artikelen zoals honing en kruiden verkocht. In het museumcafé kun je uitrusten en een hapje of een drankje nuttigen. Voor de kinderen is er een speurtocht mogelijk.

Locatie:

Ostaderstraat 23
5721 WC Asten

 

Contact aanbieder

 

share: Tip een vriend

Deelnemers: Vanaf 5 deelnemers

Te bezoeken/boeken: Iedere dag
Periode: Het hele jaar door

Toegankelijkheidsinformatie

Reviews op Natuurcollectie

 

Er zijn nog geen beoordelingen. Voeg als eerste een review toe voor Natuurcollectie.


Bol AlgemeenBol Algemeen


Heerlijk online en veilig shoppen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!



Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com