Tentoonstelling Bladel

Heemkunde Bladel Tentoonstelling Bladel
Heemkunde Bladel Tentoonstelling Bladel
Heemkunde Bladel Tentoonstelling Bladel
Op de zolderverdieping van de Heemkamer is aan de ene zijde het ambachtelijke leven van vroegere Bladelse inwoners belicht. Er is een smidse, attributen van de boerderij, van de sigarenindustrie en de originele tapkast uit het café van Jan en Miet van Bommel.
De andere zijde van de zolder geeft een beeld van het huiselijke leven rond 1950, daar staan een keuken, huis- en slaapkamer opgesteld. Een oud schoolbord en schoolbankjes met een zuster ervoor laten zien dat het onderwijs vroeger een zaak van religieuzen was.
Verder hangt er een prijzenkast van de handboogschutterij, er zijn verenigingsvaandels, familieportretten, oude beelden en schilderijen en een kinderwagen uit overgrootmoederstijd te bewonderen.
Op de begane grond van de Heemkamer staan vitrinekasten die aangeven uit welke tijd en welke vondsten er zijn gedaan in de voormalige gemeente Hoogeloon c.a. naar gegevens van de archeoloog G. Beex. In deze ruimte staat ook een maquette die een beeld geeft van Bladel zoals het er aan het eind van de Tweede Wereldoorlog uitzag.

Daarnaast beschikt de vereniging over een groeiende bibliotheek en een documentatiecentrum met specifieke boeken over de gemeente Bladel, de Kempen en Noord-Brabant.
Er is een verzameling bidprentjes, alfabetisch geordend. Er worden gemeentelijke krantenknipsels verzameld, gerangschikt naar onderwerp en er is een grote collectie foto’s en oude ansichten van de gemeente.

De verzamelingen zijn, tijdens de openingsuren, voor belangstellenden toegankelijk in de Heemkamer. De archiefstukken kunnen worden geraadpleegd in het Streekarchief Kempenland te Eindhoven.

Locatie:

Bleijenhoek 57
5531 BL Bladel

 

Contact aanbieder

 

share: Tip een vriend

Richtprijs: gratis toegankelijk
Deelnemers: Vanaf 1 deelnemer

Open op Wo 14 tot 16 en van 19 tot 21 uur. Voor groepsbezoek, eventueel op andere tijden, is voorafgaand overleg gewenst.
Te bezoeken/boeken: Dagen van de week: Wo
Periode: Het hele jaar door

Reviews op Tentoonstelling Bladel

 

Er zijn nog geen beoordelingen. Voeg als eerste een review toe voor Tentoonstelling Bladel.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Heerlijk online en veilig shoppen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!



Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com