Rondleiding

Pelgrimsoord Klooster Wittem Rondleiding
Pelgrimsoord Klooster Wittem Rondleiding
Pelgrimsoord Klooster Wittem Rondleiding
Pelgrimsoord Klooster Wittem Rondleiding
Pelgrimsoord Klooster Wittem Rondleiding
Plek van bezinning en ontmoeting. De monumentale kerk is altijd open. U kunt een kaarsje aansteken, maar er is ook een breed gesorteerde boekwinkel. Er zijn vele manieren om Klooster Wittem te bezoeken.

Kerken en kapellen
De kloosterkerk, kapellen en ontmoetingsruimte Scala van Klooster Wittem zijn 7 dagen in de week geopend van 8.00 uur tot 18.15 uur. U kunt hier terecht voor een moment van stilte, gebed of bezinning. Ook is er gelegenheid een kaarsje op te steken bij de H. Gerardus Majella of OLV van Altijddurende Bijstand. Regelmatig is er een gastheer of gastvrouw aanwezig.

Kloosterboekwinkel
De Kloosterboekwinkel Wittem is dagelijks - dus zeven dagen in de week - van 9.00 uur tot 17.00 uur geopend. (Maar Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten).

Klooster
Het klooster is niet vrij toegankelijk i.v.m. privacy van de bewoners en de mensen die er werken. De receptie is zeven dagen in de week geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Hier kunt u terecht voor informatie over onze activiteiten, de Gerarduskalender, wijwater of het zegenen van voorwerpen. Wilt u een pastoraal- of biechtgesprek aanvragen, dat kan ook via de receptie. (Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is de receptie gesloten).

Rondleidingen
Voor groepen is er de mogelijkheid om een rondleiding aan te vragen door kerken, kapellen en klooster. Het redemptoristenklooster Wittem heeft een rijke geschiedenis die we graag aan onze gasten tonen. Tijdens een rondleiding bezoekt u o.a. de kloosterkerk en kapellen, de oude refter, de imposante kloosterbibliotheek, de grafkelder en de kloostertuin. Elke plek heeft zijn eigen bijzondere verhaal.
De rondleiding duurt ca 1,5 uur en aansluitend kunt u napraten bij een kop koffie of thee met vlaai.
We organiseren regelmatig rondleidingen met open inschrijving (zie de website voor nog beschikbare data) of u kunt voor uw eigen groep (min. 10 personen) een rondleiding aanvragen.

Contactpersoon:

Ageeth Potma
043-4501741
info@kloosterwittem.nl

 

Locatie:

Wittemer Allee 34
6286 AB Wittem

 

Contact aanbieder

 

share: Tip een vriend

Tijd: 1,5 uur
Te bezoeken/boeken: Iedere dag
Periode: Het hele jaar door

Reviews op Rondleiding

 

Er zijn nog geen beoordelingen. Voeg als eerste een review toe voor Rondleiding.


Bol AlgemeenBol Algemeen


Heerlijk online en veilig shoppen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!



Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com