Mennen en koetsen

Hippodroom Mennen en koetsen
Iedereen kan (leren) rijden met een koets. De koetsier heeft wel een verantwoordelijke taak. Daarom is een goede beheersing van dit vak belangrijk.

Bij dit zogenaamde mennen kan de deelnemer als passagier volop genieten van deze nostalgische of sportieve aangelegenheid. Kennis van paarden is hiervoor nauwelijks vereist. Gezelschappen die graag buiten vertoeven, in contact willen komen met de natuur en het paard kunnen op deze manier hun hart ophalen.

Sturen op afstand
Het mennen van een paard is een uitdaging. Daarbij gaat het om het vanaf de bok, op grote afstand, communiceren met het paard. De koetsier heeft enkel stem en teugel als hulpen om het paard onder controle te houden en te sturen. Dit gaat niet vanzelf.

Hippodroom hanteert een duidelijke opbouw in het aanleren van vaardigheden, voordat het paard voor de wagen wordt gespannen. Deze vaardigheden zijn onder meer het werken aan de dubbele lijn, het naast en achter het paard oefenen van hulpen en commando’s die later bij het mennen worden ingezet. De koetsier leert duidelijke, eenduidige signalen over te brengen en te hanteren. Uit de reactie van het paard blijkt of ruiter en paard toe zijn aan de volgende uitdaging: het aansturen vanaf de bok. Natuurlijk zijn kennis van tuigage en het op en aftuigen van het paard ook een wezenlijk onderdeel van deze activiteit.

Deze activiteit is als privé les of groepsactiviteit te boeken en kan ook onderdeel zijn van de persoonlijke trajecten die worden gegeven op trainingscentrum Hippodroom.

Locatie:

Scheibaan 50
5062 TN Oisterwijk

 

Reservering aanvragen

 

share: Tip een vriend

Deelnemers: Vanaf 10 deelnemers

Te bezoeken/boeken: Iedere dag
Periode: Het hele jaar door