Natuurgebied Buurtschap Straten

Natuurgebied Buurtschap Straten
Straten is een buurtschap ten oosten van Oirschot.

Deze oude buurtschap of herdgang is gelegen langs een vroegere, mogelijk Romeinse, heerbaan die mogelijk van Tongeren via Vught naar Rossum zou hebben gelopen. Het is een oude buurtschap die in de Middeleeuwen nog een hertogelijk leen vertegenwoordigde. Het zuidelijke deel van de buurtschap wordt ook wel aangeduid als De Bollen.

Het schilderachtige gehucht, dat een beschermd dorpsgezicht is, herbergt de Sint-Antonius kapel. In een acte uit 1481 wordt gewag gemaakt van de bouw van een kapel, maar in 1528 had men het al over de oude capelle, die toen tot woonhuis diende. In 1643 werd een stenen kapel gebouwd, die na 1648 afgebroken is op bevel van de Staten-Generaal. De bevolking bouwde niettemin uit plaggen regelmatig weer een kapel op. Pas in 1853 werd er een nieuwe stenen kapel gebouwd die er tegenwoordig nog steeds staat.

Oirschot heeft een prachtig uitgestrekt buitengebied. Al wandelend en fietsend kunt u genieten van het zeer gevarieerde landschap. Unieke landgoederen, dichtbegroeide bossen, uitgestrekte heidevelden, prachtige bolle akkers, landelijke beekdalen, bloemrijke graslanden en plantrijke vennen wisselen elkaar af.

Locatie Natuurgebied Buurtschap Straten:

Activiteiten van Natuurgebied Buurtschap Straten:

Deze oude buurtschap of herdgang is gelegen langs een vroegere, mogelijk Romeinse, heerbaan
Natuurgebied Buurtschap Straten
Best, Oirschot

Locatie:

Straten 13
Oirschot

Actief op Het-UITstapje sinds 1-1-2011

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Heerlijk online shoppen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com