Saanenhof

Saanenhof
Sinds 1980 heeft de familie Wanders (Jan, Maria en hun zoon Jan) een geitenboerderij, waarop ook de verwerking tot rauwmelkse kaas geschiedt. Vanaf 1984 biologisch en vanaf 1997 biologisch dynamisch. Begonnen met 100 geiten, inmiddels zijn het er 700 en deze zijn sinds 2003 allemaal ondergebracht in een nieuwe geitenstal die voorzien is van een melkcarrousel.

De landerijen liggen in de Kempen en wel in de gemeente Heeze-Leen­de, verspreid over de Strabrecht­se Heide en in het stroomgebied van de kleine Dommel en de Sterkselse Aa. Voor een groot deel liggen de percelen in natuurgebieden waarbij met de natuurwaarden rekening wordt gehouden. Hierbij kunt u denken aan: perceelsranden en slootkanten die niet of minder bemest worden, uitgestelde maaidata, en het uitsluitend gebruik van vaste mest van de eigen veestapel.

Wij willen benadrukken dat we het heel belangrijk vinden dat alles zo veel mogelijk binnen ons eigen bedrijf plaatsvindt. Wat het voer van de geiten betreft proberen we zo onafhankelijk mogelijk te zijn. Dit betekent dat we een groot deel van het voer op onze eigen akkers en weilanden verbouwen. Het gemiddelde biologische bedrijf in Nederland houdt 26 geiten per hectare. Op ons bedrijf worden slechts 10 geiten per hectare gehouden

Locatie Saanenhof:

Activiteiten van Saanenhof:

Wilt u ons bedrijf een keer bezoeken of heeft u zin in een kaasproeverij, wij organiseren dit graag voor u.
Saanenhof
Heeze-Leende
De Saanenhof verwerkt uitsluitend melk van de eigen geiten tot diverse soorten rauwmelkse kaas.
Saanenhof
Heeze-Leende

Locatie:

Somerenseweg 39a
5591 JV Heeze
Telefoon: 040 – 22 6 26 37
www.saanenhof.nl
info@saanenhof.nl

Actief op Het-UITstapje sinds 1-1-2011

@saanenhof

Dec 21, 16:51 Saanenhof heeft geretweet
Gert van den Bosch
@gertvanden
Dec 20, 18:04 Saanenhof heeft geretweet
Gert van den Bosch
@gertvanden
Oct 2, 18:40 Saanenhof heeft geretweet
Gert van den Bosch
@gertvanden
Oct 2, 18:40 Saanenhof heeft geretweet
Gert van den Bosch
@gertvanden