Speelgoedmuseum Spelebos

Speelgoedmuseum Spelebos
Speelgoedmuseum Spelebos is gelegen op het prachtige Historia Park in Best. Bij Museum Spelebos beleef je het spelen van toen, weer op een nieuwe eigentijdse manier. Iedereen kan zelf spelen met het speelgoed van toen en buiten kunnen kinderen heerlijk spelen in het Spelebos.

Bij Museum Spelebos staan educatie, interactie en speelbeleving centraal. In het Spelebos zijn alle museumstukken verwerkt in mooie diorama's die tot leven komen middels het gebruik van licht, geluid en beweging. Door zelf op de knoppen te drukken plaats je Barbie & Ken in de spotlight of beginnen de beren hun berenliedjes te zingen!

Speelgoed

Onze collectie toont het speelgoed van weleer. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor de ouderen waar de herkenning het kind van toen in hen naar boven haalt. Bijzondere poppen en beren, sommige zelfs meer dan 100 jaar oud! Maar ook Barbie, tinnen soldaatjes en oud Hollandse spellen maken deel uit van onze riante collectie. Van enkele collecties heeft Spelebos zoveel moois dat het niet allemaal tentoongesteld kan worden. Daarom zijn er regelmatig exposities in ’t Buitenhuys.

Treinen

Sinds 2013 beschikken wij over een zeer bijzonder Spoorweg museum van maar liefst 500 m2 waar je de mooiste modelbouwbanen van de Benelux kunt vinden! Deze hal kun je op woensdagen bezoeken en stap voor stap bekijken hoe onze vrijwilligers het spoorwegmuseum opbouwen.
Bent u geïnteresseerd in de aanleg van de grote modelspoorbaan en -autobaan?
Elke woensdag tussen 11:00 en 17:00 uur rijden de treinen!

Kom snel langs in de wondere wereld van speelgoed en treinen!

Locatie Speelgoedmuseum Spelebos:

Locatie:

Sonseweg 39
5681 BH Best
Telefoon: 0499 - 329 722
http://www.spelebos.nl
info@spelebos.nl


Actief op Het-UITstapje sinds 28-04-2016

Bol AlgemeenBol Algemeen


Heerlijk online en veilig shoppen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com