Domaine les Damianes

Domaine les Damianes
Het reilen en zeilen van een Nederlandse wijngaard is zeer zeker de moeite waard om eens van dichtbij mee te maken. Tussen mei en oktober is er volop beweging! De Rooise Wijnboer van Domaine les Damianes vertelt er graag alles over in een excursie.

Als je rondwandelt op deze prachtige locatie dan waan je jezelf in een klein stukje paradijs. Deze idyllische omgeving straalt rust en sereenheid uit. De zwaluwen vliegen je tegemoet, zo af en toe komt juffrouw ooievaar aan, de Toulouse ganzen, de diversiteit aan kippen en eenden en niet te vergeten de diverse insecten die zorgen voor een groot aandeel biologisch in deze wijngaard. Door al dit moois zou je bijna vergeten dat er ook gewerkt wordt op dit bedrijf. Het werk wordt grotendeels door de familie Van Boxmeer zelf uitgevoerd. Het reilen en zeilen? We gaan het in het kort weergeven.

De druivenrassen die hier worden verbouwd zijn Duitse rassen en wel Riesling, Dornfelder en Regent. Riesling geeft een fruitig karakter met groen fruit in een koud klimaat en citrus/steenfruit in een warm klimaat. Riesling wijnen kunnen lang bewaard blijven, vanwege het hoge zuur en de mineraliteit dat de druif bevat. Dit is ook de reden dat er goed mousserende wijn van gemaakt kan worden. Dornfelder geeft een kersachtige kleur en smaak.
Regent is een neutraler ras en in combinatie met de Dornfelder verkrijg je een aantrekkelijke wijn.

Wilt u het reilen en zeilen op een Nederlandse wijngaard van dichtbij komen bekijken? Boek dan nu een excursie, dit is mogelijk tussen 1 mei en 1 oktober. In deze periode is er volop beweging in de groei en bloei!

De excursies worden overdag gegeven van maandag t/m zaterdag. Minimale groepsgrootte is 10 personen.

Locatie Domaine les Damianes:

Activiteiten van Domaine les Damianes:

Wilt u het reilen en zeilen op een Nederlandse wijngaard van dichtbij komen bekijken? Boek dan nu een excursie tussen 1 mei en 1 oktober!
Domaine les Damianes
Sint-Oedenrode, Meierijstad, Het Groene Woud

Contactpersoon:

Familie Van Boxmeer
0413-475133
info@derooisewijnboer.nl

 

Locatie:

Damianenweg 7
5491 TJ Sint-Oedenrode
Telefoon: 0413-475133
www.derooisewijnboer.nl
info@derooisewijnboer.nl

Actief op Het-UITstapje sinds 19-02-2020

BoekenBoeken


Heerlijk online winkelen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com