Museum de Kantfabriek

Museum de Kantfabriek
Wij laten u de ontwikkeling van de textielnijverheid en -industrie in de regio Horst zien. Wij organiseren wisselexposities en bieden cursussen en workshops aan, altijd gerelateerd aan textiel.

Ons museum is gevestigd in de voormalige Zuid-Nederlandse Kantfabriek. Zij werd gebouwd in 1928 en is nu een Rijksmonument. In 2006 werd het sfeervolle dertiger jaren pand omgedoopt tot museum. De kantklosmachines staan nog klaar voor gebruik...

Overweegt u een bezoek aan ons museum in hartje Horst (N-Limburg)? En wilt u vooraf weten wat zich achter de muren afspeelt van de laatste nog werkende kantfabriek uit de twintiger jaren van de vorige eeuw? Neem dan alvast een kijkje op onze website. U zult zien dat het een museum is voor vrouwen en mannen. Zonder in clichés te vervallen: er is volop aandacht voor textiel, maar zeker ook voor techniek. Het ruikt er zelfs naar smeerolie!

Onze gastvrouwen ontvangen u graag voor een rondleiding in ons museum. Aangevuld met een kopje koffie en een heerlijk stukje Limburgse vlaai in onze Kant-Ine, garanderen wij u een interessante dag. En vergeet ook onze museumwinkel niet voor de leukste (textiel-) snuisterijen!

We zien u graag in ons museum!

Locatie Museum de Kantfabriek:

Activiteiten van Museum de Kantfabriek:

U waant zich in de textielindustrie van de vorige eeuw. Ratelende machines in een monumentale fabriek die de sfeer van de jaren dertig ademt.
Museum de Kantfabriek
Horst aan de Maas

Contactpersoon:

Piet Geurts
077-3981650
info@museumdekantfabriek.nl

 

Locatie:

Americaanseweg 8
5961 GP Horst
Telefoon: 077-3981650
www.museumdekantfabriek.nl
info@museumdekantfabriek.nl


Actief op Het-UITstapje sinds 26-01-2022

Bol AlgemeenBol Algemeen


Heerlijk online en veilig shoppen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!



Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com