Wandelen over Zorgvlied

Wandelen over Zorgvlied
Van maart tot en met november geeft Marcel Bergen, auteur van het boek Wandelen over Zorgvlied, funeraire rondleidingen over begraafplaats Zorgvlied.

Tijdens de rondleiding krijgt u veel informatie over Zorgvlied als historische en moderne begraafplaats. We wandelen langs de rijksmonumenten die veel funeraire symboliek uit de negentiende eeuw bevatten. U krijgt uitleg over de betekenis van deze symbolen en hoe men in de negentiende eeuw dacht over de dood. Daarnaast is er aandacht voor graven van bekende overledenen, monumentale bomen en Zorgvlied als moderne begraafplaats.

Over het boek:

Wandelen over Zorgvlied geeft een fascinerend beeld van de bekendste begraafplaats van Nederland.

De vijfde druk beschrijft de begraafplaats per grafwijk. De 32 wijken verschillen in tuinaanleg en opzet. Door elke wijk apart te beschrijven krijgt de lezer een goed beeld van Zorgvlied als historische en moderne begraafplaats. Per grafwijk is er aandacht voor bekende overledenen, rijksmonumenten, praalgraven en (monumentale) bomen.

Een vergelijking met Père-Lachaise, de beroemde begraafplaats in Parijs, wordt vaak gemaakt. Op Zorgvlied zijn veel bekende personen uit de wereld van kunst, cultuur, literatuur en politiek begraven. De paden en lanen beslaan zo'n 60 kilometer, waarlangs meer dan 17.000 graven liggen.

Wandelen over Zorgvlied voert de lezer langs de graven van 350 bekende overledenen, onder wie Oscar Carré, Harry Mulish, Ramses Shaffy, Annie M.G. Schmidt, Seth Gaaikema, Kitty Courbois en Wubbo Ockels.
In korte biografieën is hun vaak bijzondere leven beschreven.
Daarnaast geeft Wandelen over Zorgvlied informatie over de 150-jarige historie van Zorgvlied, de flora en fauna op de begraafplaats, bijzondere grafmonumenten en de grafsymboliek (uit de negentiende eeuw).

​De gids is uitermate goed te gebruiken als wandelgids, maar ook als naslagwerk.

Het boek is ook verkrijgbaar bij bol.com via Het-UITstapje.nl:
Kijk op https://www.het-uitstapje.nl/spullekes.html

Locatie Wandelen over Zorgvlied:

Actief op Het-UITstapje sinds 11-05-2022

Bol AlgemeenBol Algemeen


Heerlijk online en veilig shoppen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!



Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com