Bijzonder Brabants

Bijzonder Brabants
Wij doppen onze eigen boontjes
Wij zijn Bijzonder Brabants. We houden van lekker koken, lekker eten en gezellig natafelen met vrienden. In 2014 kochten we onze boerderij op het Brabantse platteland en begonnen we met het planten en zaaien van tal van bijzondere groenten. Groenten die je niet snel in een restaurant zult tegenkomen, laat staan in de supermarkt. We noemen ze: vergeten groenten (want dat zijn ze). En dat is doodzonde. Want reken maar dat je er lekkere gerechten mee kunt klaarmaken.

Heb je weleens gehoord van blauwe koolrabi, kastanjewortels, pronkbonen of zwarte rammenas? Allemaal voorbeelden van groenten die wij in de Brabantse openlucht verbouwen. Naast hun bijzondere uiterlijk en veelal tot de verbeelding sprekende namen, zijn deze groenten vooral ook heel erg lekker.

Waarom we de groente zelf verbouwen? Ten eerste natuurlijk simpelweg omdat we dat leuk vinden. We zijn niet van het erf te slaan en hebben iedere maand wel iets om ons op te verheugen: het oogsten van de haverwortels in oktober, het rooien van rabarber in april... Maar de tweede reden is misschien nog wel belangrijker: wij willen weten waar ons voedsel vandaan komt en wat ermee gedaan is. De portie bonen en de krop sla die we in de supermarkt kopen: hoeveel chemicaliën bevatten die? Wat worden er allemaal voor ongezonde trucs toegepast om de massaproductie van groenten betaalbaar te houden? Waar komen de groenten vandaan? Aan onze groente is niet gerommeld. Ze worden op een verantwoorde manier geteeld, gewoon in de openlucht, in onze Brabantse vollegrond.

Wij verkopen de vergeten groenten aan een aantal restaurants en cateraars die hun gasten graag verrassen met unieke gerechten. Daarnaast zijn sommige groenten ook te koop bij 't Streeckhuijs, Beijers Groenten&Fruit en onze webshop.

Locatie Bijzonder Brabants:

Contactpersoon:

Boer Henk Kerkers
06-46115613
info@bijzonderbrabants.nl

 

Locatie:

Breemortelweg 21
5753 RH Deurne
Telefoon: 06-46115613
www.bijzonderbrabants.nl
info@bijzonderbrabants.nl


Actief op Het-UITstapje sinds 06-04-2023

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Heerlijk online en veilig shoppen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!



Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com