Fung Loy Kok Taoist Tai Chi Nederland

Fung Loy Kok Taoist Tai Chi Nederland
In de taoïstische traditie is iemands welbevinden afhankelijk van de harmonie tussen lichaam, geest en hart. Taoïstische training voegt al deze aspecten samen en leidt tot transformatie van de hele persoon. De leer zegt dat we allemaal geboren worden met een sprankje goedheid, soms aangeduid als onze Original Nature (oorspronkelijke aard). Door taoïstische kunsten te leren en te beoefenen kunnen we een pad bewandelen dat terugvoert naar deze Original Nature, naar een staat van natuurlijke gezondheid, stilte en helderheid van geest, en een hart vol harmonie en compassie voor de wereld en iedereen om ons heen.

De taoïstische kunsten omvatten een rijke variëteit aan oefeningen die door de eeuwen heen zijn doorgegeven. Alle kunnen worden beschouwd als verschillende vormen van meditatie. Sommige richten zich op ‘beweging in stilte’ en bestaan uit lopende, staande, zittende en liggende houdingen. Andere richten zich op ‘stilte in beweging’ en bestaan uit tai chi, chanting en ceremonies, en vele andere gerelateerde oefeningen.

Het taoïsme leert ons dat elke activiteit een vorm van meditatie kan worden, als het gedaan wordt met de juiste intentie. Het bevat ook lessen die ons helpen ‘ons hart te temmen’ en een houding van kalmte, compassie en minder egocentrisme te ontwikkelen, zowel tijdens de beoefening als in het dagelijks leven. In onze organisatie komt dit tot uiting in de enorme waarde van het vrijwilligen en dienstbaarheid naar anderen in alles wat we doen.

Het taoïsme is een traditie met een geschiedenis van openstaan voor wijsheid uit meerdere bronnen. In lijn daarmee integreert en leeft Fung Loy Kok de leer na van de drie Chinese religies: confucianisme, boeddhisme en taoïsme. Taoïstische beoefenaars komen van diverse achtergronden, culturen en geloofsrichtingen. Iedereen kan naar eigen keuze deelnemen aan elk onderdeel van de training.

Locatie Fung Loy Kok Taoist Tai Chi Nederland:

Activiteiten van Fung Loy Kok Taoist Tai Chi Nederland:

Iedereen is welkom om kennis te maken met Taoist Tai Chi™ kunsten.
Fung Loy Kok Taoist Tai Chi Nederland
Geldrop-Mierlo, Helmond
Actief op Het-UITstapje sinds 09-09-2023

Bol AlgemeenBol Algemeen


Heerlijk online en veilig shoppen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!



Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com