Ton Smits Huis

Ton Smits Huis
Aan de rand van het Eindhovense Ton Smits Park -onderdeel van de Genneper Parken- staat een opvallende villa: bijzonder van architectuur en vrolijk blauw, wit en roze gekleurd. Dit is het Ton Smits Huis : de voormalige atelierwoning van beeldend kunstenaar Ton Smits (1921–1981). Hij woonde en werkte hier vanaf 1957 tot aan zijn overlijden in 1981.

Het Ton Smits Huis werd in 1956 gebouwd naar ontwerp van de “Bossche School”-architect Fons Vermeulen (1913). De vormgeving is bewust sober gehouden. De indeling van het pand kwam tot stand via overleg tussen architect en opdrachtgever. De pastelkleuren op de buitenmuren waren een initiatief van opdrachtgever Ton Smits zelf. Het Ton Smits Huis heeft de status van gemeentelijk monument.

Ton Smits was cartoonist en kunstschilder. Hij wilde, dat zijn cartoons (humoristische tekeningen) en schilderijen ook na zijn dood voor publiek toegankelijk zouden blijven. Eind 1983 ging deze wens in vervulling met de opening van museum Ton Smits Huis. Dit museum is geheel gewijd aan deze kunstenaar. De artistieke nalatenschap van Ton Smits vormt de kern van de museumcollectie.

Locatie Ton Smits Huis:

Locatie:

Jacob Reviuslaan 25
5644 TP Eindhoven
Telefoon: 040 – 211 47 86
www.tonsmitshuis.nl
info@tonsmitshuis.nl

Actief op Het-UITstapje sinds 26-03-2012

Pre-Zomer Pre-Zomer


Heerlijk online winkelen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com