Limburgse Vlaai Bakkerij Museum / Beleef bakkerij





* VRIJWILLIGERS GEVRAAGD voor het Limburgse Vlaaibakkerij Museum i.o. in Horst. *
BELEEF bakkerij Ard Gerards-Steeghs is in Horst een begrip vanaf 1881.
Na de tijdelijke verhuizing naar Loevestraat 22 wil Ard nu de historie van het ambacht laten zien aan iedereen.
Lekkerste Limburgse vlaai volgens Chapeau Magazine.
Kom kijken als de verse vlaaien uit de oven komen en proef zelf.
Ard vertelt enthousiast over zijn passie, het bakken van brood en banket met als specialiteit Limburgse vlaaien. Hij heeft hiervoor een klein museum ingericht waar hij het verleden van het bakkersambacht laat zien. Ook is er een bakkerscafé ingericht waarin je in het museum kunt genieten van koffie met Limburgse vlaai of een van zijn andere culinaire creaties op bakkersgebied.
Omdat bij bakker Ard de tijd ook niet stil staat, is hij onlangs een nieuwe weg ingeslagen:
NEW WAYS IN FOOD met als rode draad: TRADITIE ontmoet INNOVATIE
- Naast de traditionele workshops Limburgse vlaaien bakken, is er nu ook een workshop PEEL PIZZA bakken. Dit "Peel Power Food" wordt door steeds meer voedingsdeskundigen aangeraden als graanvervanger voor mensen met een gluten intolerantie. Meel wordt gemalen op de molens in de regio. Workshops kunnen ook op locatie in de Peelregio, bijvoorbeeld Peelmuseum in America.
- Het bakkerscafé dat door steeds meer klanten en passanten gewaardeerd wordt als een momentje van rust op een bijzondere nostalgische plek. Desgewenst krijg je er een mooi bakkersverhaal te horen.
- Low Carb brood is de nieuwe innovatieve traditie bij bakker Ard. Brood, grotendeels op basis van zonnebloempitten meel. Hij en zijn team geven tekst en uitleg hierover en voor groepen is er een informatieve workshop. Gezonde voeding staat hoog in het vaandel bij deze ambachtelijke en innovatieve bakker.
- Zelf een Limburgse vlaai bakken?
Tevens het Limburgse vlaai bakkerij museum bezoeken?
Genieten in het bakkerscafé van koffie/thee met echte Limburgse vlaai?
Bij bakker Ard Gerards in Horst beleeft u dit allemaal.
Hier zijn Limburgse bak tradities en erfgoed in beweging.
Mascotte in glaskunst: zie foto
Het Limburgse Vlaai Bakkerij Museum heeft een bakkertje in glaskunst als mascotte.
Deze handgemaakte glaskunst bakkertjes zijn uniek te noemen.
Ze zijn te zien bij de collectie glaskunst in ons museum en tevens te koop.
Kom en laat je verrassen bij bakker Ard.
BELEEF bakkerij Ard Gerards-Steeghs is in Horst een begrip vanaf 1881.
Na de tijdelijke verhuizing naar Loevestraat 22 wil Ard nu de historie van het ambacht laten zien aan iedereen.
Lekkerste Limburgse vlaai volgens Chapeau Magazine.
Kom kijken als de verse vlaaien uit de oven komen en proef zelf.
Ard vertelt enthousiast over zijn passie, het bakken van brood en banket met als specialiteit Limburgse vlaaien. Hij heeft hiervoor een klein museum ingericht waar hij het verleden van het bakkersambacht laat zien. Ook is er een bakkerscafé ingericht waarin je in het museum kunt genieten van koffie met Limburgse vlaai of een van zijn andere culinaire creaties op bakkersgebied.
Omdat bij bakker Ard de tijd ook niet stil staat, is hij onlangs een nieuwe weg ingeslagen:
NEW WAYS IN FOOD met als rode draad: TRADITIE ontmoet INNOVATIE
- Naast de traditionele workshops Limburgse vlaaien bakken, is er nu ook een workshop PEEL PIZZA bakken. Dit "Peel Power Food" wordt door steeds meer voedingsdeskundigen aangeraden als graanvervanger voor mensen met een gluten intolerantie. Meel wordt gemalen op de molens in de regio. Workshops kunnen ook op locatie in de Peelregio, bijvoorbeeld Peelmuseum in America.
- Het bakkerscafé dat door steeds meer klanten en passanten gewaardeerd wordt als een momentje van rust op een bijzondere nostalgische plek. Desgewenst krijg je er een mooi bakkersverhaal te horen.
- Low Carb brood is de nieuwe innovatieve traditie bij bakker Ard. Brood, grotendeels op basis van zonnebloempitten meel. Hij en zijn team geven tekst en uitleg hierover en voor groepen is er een informatieve workshop. Gezonde voeding staat hoog in het vaandel bij deze ambachtelijke en innovatieve bakker.
- Zelf een Limburgse vlaai bakken?
Tevens het Limburgse vlaai bakkerij museum bezoeken?
Genieten in het bakkerscafé van koffie/thee met echte Limburgse vlaai?
Bij bakker Ard Gerards in Horst beleeft u dit allemaal.
Hier zijn Limburgse bak tradities en erfgoed in beweging.
Mascotte in glaskunst: zie foto
Het Limburgse Vlaai Bakkerij Museum heeft een bakkertje in glaskunst als mascotte.
Deze handgemaakte glaskunst bakkertjes zijn uniek te noemen.
Ze zijn te zien bij de collectie glaskunst in ons museum en tevens te koop.
Kom en laat je verrassen bij bakker Ard.